Maria Bundgård er født i Varde i 1991 af dansk/polske forældre og vokser op ved den jyske vestkyst. 10 år gammel begynder hun at spille klaver, og 4 år senere vinder hun Den Danske Steinway Piano Festival og repræsenter Danmark i Den Internationale Steinway Piano Festival i Hamborg, Tyskland. Hun er uddannet klassisk pianist fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, Fryderyk Chopin University of Music i Warszawa og Schola Cantorum i Paris, hvor hun har boet siden 2014. Maria Bundgård har udgivet 3 CDer med 3 dertilhørende bøger, og hendes indspilninger bliver jævnligt spillet i Danmarks Radio.

Maria Bundgård viser fra en tidlig alder stor interesse for både musik og litteratur. I 2015 udgiver hun sin første CD, Sound of Water, med musik af Debussy, Ravel, Gaubert og Liszt. Hun udgiver samtidigt bogen Lyden af vand – en musikers fortælling. Det unikke møde mellem musik og litteratur resulter i en Pariser-trilogi: 3 CD’er med 3 dertilhørende bøger, som giver læseren/lytteren et i personligt indblik i Maria Bundgårds egen poetiske tilgang til musikken og livet som musiker.

Maria Bundgård er stipendiat i Accademia di Danimarca i Rom i 2023, hvor hun arbejder på sin 4. bog, såvel som sine næste CD-indspilninger.

Maria Bundgård har arbejdet med mange store pianister og pædagoger: Marianna Shirinyan, Paolo Giacometti, José Ribéra, Ferenc Rados og Philippe Raskin. Hun har modtaget støtte af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Wilhelm Hansen Fonden, Tuborg Fondet, Arne Harristøs Legat samt Solistforeningen af 1921.